Activiteiten

Op jaarbasis organiseren wij 3 tochten:

Grimbergse Kouters Wandeling die in 2020 voor de eerste maal georganiseerd wordt in vervanging van onze Paastocht op Paaszondag. Op deze tocht organiseren we ook een gratis zoektocht voor kids van 4 tot 12 jaar.
Hierop mogen we ieder jaar zo ongeveer 800 deelnemers verwelkomen. Startlocatie: Parochiezaal “De Zevensterre” in Beigem. (aan de kerk).

Abdijtocht, 2de zaterdag van juli. Dit is een wandeling in zomerse sfeer in een prachtig kader. Met afstanden tot 42 km is dit een mooie training voor de 100 km dodentocht, vierdaagse van de IJzer en tal van andere lange afstands-wandelingen. Startlocatie: Kantine KSC Grimbergen Pastoor Woutersstaat 1850 Grimbergen. Met onze befaamde boestering (bakharing) op de BBQ

Singeltocht op de eerste zondag na Allerheiligen, tevens wisselbekertocht. Dit is de grootste organisatie waar we om en bij de 1200 deelnemers verwachten. Startlocatie: Sporthal E. Soens Singel 57 1850 Strombeek-Bever. Gelegenheidsrestaurant met verzorgde schotel vol-au-vent en frietjes.

Voorafgaand aan deze wandelingen, 2 tot 4 weken ervoor is er een gezamenlijke verkenning -en oefentocht voor onze leden, afstand +- 13 km met stop halverwege. Alle leden kunnen er aan deelnemen en krijgen op de stop een gratis drankje aangeboden. Vertrek om 8u30 en terug rond 12.30 uur. Plaats en datum verschijnen in de “Sloef”

Organisaties enkel voor leden.

Algemene ledenvergadering met aansluitende receptie in januari en is gratis voor leden.
Kaas- en wijnavond in februari gratis en enkel voor leden die tenminste aan 1 van de 3 organisaties hebben meegeholpen.
Verkenning van het parkoers enkele weken voor onze eigen tochten.
BBQ of kippenfestijn in mei-juni met kleine aperitief wandeling vooraf en najaarswandeling in september met gezellig etentje.
Op jaarbasis worden een 5-6tal busuitstappen georganiseerd naar bevriende wandelclubs her en der verspreid over het ganse land. Zo komen de singelwandelaars in alle uithoeken van België, van de Westkust tot de Scheldevallei, van de Limburgse heide tot putje Ardennen, …Deze uitstappen staan vermeld in ons clubblad en vertrekken steeds aan de singel.
Wij gingen wandelen in Zwitserland, Sankt Moritz(2015), Zinal(2016), Leysin(2017), Harachov(2019) deelname aan de MESA vierdaagse wandeltocht in de Ardennen. Voor 2021 is er een (wandel)vakantie voorzien naar Bad-Hofgastein, Salsburgerland, Oostenrijk. Meer inlichtingen bij secretaris Frans Verholle gsm: 0488725806 of verder op onze website.

 

 

 

What do you want to do ?

New mail